Sven Sunesson

Hem » Sven Sunesson
Sven Sunesson 2016-12-01T13:33:58+00:00
Sven Sunesson

Jag heter Sven och är född 1957. Har 3 barn Mattis 29, Anton 27 och Sofia 20. Sedan 1982 gift med Gunilla

Jag är uppväxt på i Opparyd Brogård, en bondgård, där jag bor med min familj sedan 1987. Är bonde sedan 80-talet. Först mjölkproduktion, numer köttproducent. Producerar Krav-godkänt nötkött, som säljs via www.bonnakott.se

Jag har hela mitt liv ägnat mycket tid åt föreningar. Från Vi Unga och CUF till LRF och Centerpartiet.

Mitt stora intresse är musik i alla variationer. Spelar gitarr och fiol, sjunger till gitarr, kör eller solo, dansar eller lyssnar.

Jag brinner för Kultur för alla dessutom kultur med spets. Miljöfrågor och landsbygdens utveckling. Regionalpolitiska frågor, som kollektivtrafik och infrastruktur i våran del av världen. Jag vill påstå att jag inte är så konventionellt tänkande, utan vill se utmaningar, nytänkande, kreativitet och utveckling.

Har hållit på med politik på olika vis i Centerpartiet sedan jag var 14 år. Har i Alvesta kommun varit med i Fritidsnämnd, Barn o Ungdomsnämnd, varit ordförande i Kulturnämnden och 1:e vice ordförande i Kommunstyrelsen. Är nu ordförande i Regionförbundet Södra Smålands Trafiknämnd, med ansvar för Länstrafiken. Är vice ordförande i Landstingsstyrelsen och därmed landstingsråd.

Jag är också ordförande i Leader Linné. En ideell förening för 6 kommuner i Småland, med syftet att utveckla landsbygden.


Ni hittar Sven Sunessons blogg här>>