Pressmeddelande:
Utveckla Mat-2018 i hela länet

CenterpartietI Regeringens budget för 2018 och framåt finns medel avsatta för satsningar på livsmedelsstrategins genomförande, med fokus på att stärka de lokala och regionala aktörerna. Medel finns både i landsbygdsprogrammet och hos länsstyrelserna.

– Det är glädjande att vi nu ser några satsningar för att genomföra åtgärder i enlighet med livsmedelsstrategins förslag. Här ges möjligheter för Kronobergs län att ge våra livsmedelsproducenter och övriga aktörer stöd i sitt arbete, säger Sven Sunesson, gruppledare för Centerpartiet i Region Kronoberg.

Mat-2017 och matmässorna under åren tidigare, har varit väldigt lyckade och gett bra effekter i länet, men större effekt ju närmare Växjö du kommer. Nu finns möjlighet att satsa för att sprida effekterna över hela länet i större grad. Regeringens nya pengar är lämpliga att använda i detta syfte. Det gäller att handla snabbt för bästa resultat

– Vi vill att Region Kronoberg arbetar för att hitta finansiering för att gynna lokala och regionala initiativ runt om i länet, där livsmedelsproduktionen kan stärkas. Det kan gälla marknadsaktiviteter, mässor, nätverk eller det som aktörerna kan samlas runt, säger Carina Bengtsson som är vice ordf. i Regionala utvecklingsnämnden.

Centerpartiet har därför lämnat in en skrivelse till Run, där förslaget är att Run ska bredda Mat-2018 över hela länet med hjälp av de nya pengarna för satsningar på livsmedelsstrategins genomförande.

CenterpartietFör vidare kontakter
Sven Sunesson, Centerpartiet
Gruppledare
076-720 76 10

Carina Bengtsson, Centerpartiet
Regionala Utvecklingsnämnden Vice ordf.
073-373 91 13

 

Läs pressmeddelandet i PDF-format här >>
Läs även skrivelsen till Run i PDF-format här >>
2017-10-25T03:24:33+00:00 oktober 23rd, 2017|0 Comments

Leave A Comment